Ekonomia środowiskowa: analiza zrównoważonego rozwoju.

Analiza efektów globalnych kryzysów finansowych na gospodarkę światową.

Antocyjany są w zasadzie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w czasie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania koloru winu. Są odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest odcienia czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony bądź też różowy, zależy absolutnie, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się zwłaszcza antocyjanom.

1. Galeria

2. Sprawdź stronę

3. Szczegóły

4. FAQ

5. Odwiedź stronę

Categories: Biznes

Comments are closed.

Jak wyglÄ…da procedu

Odwołania od decyzji w sprawie świadczeń wspierających Procedura uzyskania należnego finansowego ...

Naprawa zepsutego te

W jakich miejscach można naprawić zepsuty laptop czy telefon Nawet najlepsze ...

Na jakie sprawy zwrÃ

Na jakie rzeczy zwrócić uwagę przy wyborze doradcy kredytowego Sporo osób ...

Jakie cechy powinna

Jakie cechy posiadać powinna dobra kancelaria notarialna Jeśli ktoś będzie potrzebował ...

Na jakie sprawy wart

Jakie funkcje posiadać powinien program do placówek medycznych Przy obsłudze przychodni ...