Ekonomia środowiskowa: analiza zrównoważonego rozwoju.

Analiza efektów globalnych kryzysów finansowych na gospodarkę światową.

Antocyjany są w zasadzie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w czasie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania koloru winu. Są odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest odcienia czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony bądź też różowy, zależy absolutnie, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się zwłaszcza antocyjanom.

1. Galeria

2. Sprawdź stronę

3. Szczegóły

4. FAQ

5. Odwiedź stronę

Categories: Biznes

Comments are closed.

Rola mindfulness w r

Mity i fakty dotyczące suplementów diety Elektronika musi rozwijać się i ...

Jak poprawić dostę

Znaczenie opieki paliatywnej dla osób z chorobami terminalnymi Czy nie jest ...

Czy nadmierna konsum

Jak wspierać zdrowy sen u osób starszych? Piękno to pojęcie jakie ...

Akupunktura: Tradycj

Holistyczne podejście do zdrowia: Ciało, umysł i duch Nowoczesna technika systemu ...

Znaczenie zabawy i a

Jak zapobiegać pasożytniczym infekcjom u zwierząt? Mało kto zdaje sobie sprawę ...