Ekonomia środowiskowa: analiza zrównoważonego rozwoju.

Analiza efektów globalnych kryzysów finansowych na gospodarkę światową.

Antocyjany są w zasadzie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w czasie procesu maceracji jest eliminowany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania koloru winu. Są odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest odcienia czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony bądź też różowy, zależy absolutnie, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się zwłaszcza antocyjanom.

1. Galeria

2. Sprawdź stronę

3. Szczegóły

4. FAQ

5. Odwiedź stronę

Categories: Biznes

Comments are closed.

Muzyka a kwestie spo

Muzyka a przemysł: Jak przemysł muzyczny wpływa na gospodarkę i ...

Terapia grupowa jako

Znaczenie wody w codziennej diecie i jej wpływ na zdrowie. Naprawdę ...

Telemedycyna jako al

Wpływ polityki zdrowotnej na jakość opieki medycznej. Bukiety strojne akompaniują nam ...

Nowoczesne podejści

Rola aktywności fizycznej w rozwoju dziecka. Dopełniając zakupów w potężnym supermarkecie, ...

Znaczenie odpowiedni

Znaczenie zdrowej diety w starzeniu się. Druga metoda na nowoczesne grzanie ...